BIH

Stefan Blagić: Kažnjavanje je tek počelo, ovo je represija i to je svima jasno

R. B.

27.9.2017

- Kaznu koju nam je izrekao MUP RS platit ćemo u petak, a još jednom se zahvaljujemo svima koji su pomogli da skupimo novac - kazao je za Avaz.ba predsjednik udruženja "Restart Srpska" Stefan Blagić. 

- Ovo neće biti posljednja kazna, ovo je tek početak. Sigurno je da ćemo i u budućnosti dobivati kazne ako budemo organizovali proteste, to nam je jasno naznačeno i u razgovorima s policijom, jer ovdje se vrši represija i to je valjda svima jasno - dodao je Blagić. 

O organiziranju novih protesta, Blagić kaže da će odlučiti ove sedmice.

- Ukoliko vlast nastavi da se oglušava na naše zahtjeve, nećemo imati druge opcije, nego da izvedemo narod na ulice - poručio je predsjednik udruženja "Restart Srpska". 

Podsjećamo, Blagić je sa 500 KM kažnjen zbog protesta održanih 20. septembra.

Protesti su prošli bez incidenata, a MUP RS je u prekršajnoj prijavi naveo da je Blagić "okrivljen, jer kao organizator i rukovodilac javnog skupa nije preuzeo sve potrebne mjere za obezbjeđenje reda i mira na javnom skupu". 

Udruženje "Restart Srpska" prve je proteste organiziralo u avgustu, a povod protesta bila je potrošnja budžetskog novca na skupa vozila i generalno stanje u RS. Ovo udruženje ističe da mu nije namjera samo govoriti o stanju u RS, nego i u cijeloj državi. 

Nakon što je objavljena vijest o kazni, na Facebook stranicu ovog udruženja počele su pristizati poruke onih koji su željeli pomoći u plaćanju kazne. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.