BIH

PUFBiH: Otkriveno 65 neprijavljenih radnika, zapečaćeno 47 objekata

Avaz.ba

5.10.2017

Porezna uprava Federacije BiH jučer je izvršila 266 inspekcijskih nadzora, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici, a koji obavljaju ugostiteljske, trgovinske i druge uslužne i proizvodne djelatnosti. 

U toj aktivnosti, inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 65 neprijavljenih radnika, 84 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 23 objekta u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i 27 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti - zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, zapečaćeno je 47 objekata i izdato 160 prekršajnih naloga, s izrečenim novčanim kaznama od 370.550 KM. 

Porezna uprava poziva sve radnike koji rade 'nacrno' da o tome obavijeste Poreznu upravu, koja će, kako se navodi, postupiti u skladu sa zakonom, svojim nadležnostima i raspoloživim kapacitetima, te poduzeti sve mjere koje joj stoje na raspolaganju kako bi poslodavci izvršili prijavu radnika, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.