(ilustracija)

Zaršen uviđaj saobraćajne nezogde na M-18 Sarajevo-Trnovo, saobraćaj normalizovan

Avaz.ba
06.10.2017 20:44
A
A
A

Završen je policijski uviđaj saobraćajne nezgode i normalizovano saobraćanje na magistralnom putu M- 18 Sarajevo-Trnovo, kod mjesta Krupac.

Mokar kolovoz i učestali odroni, kao i povećan broj saobraćajnih nezgoda, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. 

U višim predjelima mjestimično ima slabijih sniježnih padavina, ali se snijeg ne zadržava na kolovozu. Vozačima iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. 

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje traju radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralni put M-17 lokalitete Donji Hadžići, Drivuša i Konjic (kod mosta). Na mjestima izvođenja radova vozila saobraćaju jednom trakom. 

Na GP Bosanska Gradiška pojačan je ulazak vozila u našu zemlju, dok na ostalim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj sužen kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se na ovom prelazu tokom dana saobraća sporije.

Više o:

BIHAMK saobraćaj