Salihović: Tužilaštvo tražilo stručno mišljenje ljekara

ISTRAGE

U Tužilaštvu bez komentara, advokat tvrdi da je u bolnici: Goran Salihović će biti ispitan u svom stanu

Autor: M. AŠČIĆ
07.10.2017 16:03
A
A
A

Iz Tužilaštva BiH jučer su za „Dnevni avaz“ kazali da ne mogu komentirati kada će i gdje u svojstvu osumnjičenoga biti ispitan Goran Salihović, smijenjeni glavni državni tužilac, koji je, navodno, prije dva mjeseca zadobio teške povrede nogu i sada se nalazi na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla. 

No, da je na liječenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi, za medije je tek nakon skoro dva mjeseca potvrdio Salihovićev advokat Rifat Konjić, kazavši da bi Salihović, koji se polako oporavlja i staje na noge, mogao biti ispitan krajem ovog mjeseca, ali nije precizirao gdje: bolnici, stanu ili Tužilaštvu BiH.


Zaštita privatnosti

Ranije su iz ove medicinske ustanove odbijali potvrditi za naš list da je Salihović uopće bio na liječenju u UKC-u Tuzla nakon pada, pravdajući to zaštitom njegove privatnosti. 

Salihović je, kako saznajemo, u UKC na fizikalne terapije prebačen na lični zahtjev tek prije nekoliko dana, do tada se sam liječio u svom stanu u Tuzli, gdje će najvjerovatnije poslije 28.oktobra i dati konačnu izjavu u svojstvu osumnjičenoga, a kako bi Tužilaštvo protiv njega podiglo pripremljenu optužnica za brojne nezakonitosti u radu Tužilaštva, kojim je neuspješno rukovodio i teško ga kompromitirao.

Vježbe i terapije

Naši izvori tvrde da je Salihović, kako smo i ranije pisali, želio pod svaku cijenu izbjeći ispitivanje, ali ga je u tome poremetio zahtjev Tužilaštva za stručno mišljenje ljekara o njegovom zdravstvenom stanju. Utvrđeno je, naime, da Salihovićeve povrede i nisu toliko ozbiljne da ne može dati biti ispitan.

I sam svjestan činjenice da ga očekuje sudski proces, Salihović je ekspresno odlučio ići na vježbe i fizikalne terapije, ne bi li ojačao.

Partijski ravnatelj

Salihović je, kako nezvanično saznajemo, nakon povreda peta morao nabaviti specijalne željezne čizme koje nosi kako bi zaliječio povredu. Prije toga, dok je otok bio još veliki, nosio je longetu.