BIH

Abdulah Skaka osudio vandalski čin na spomeniku "Kapija" u Tuzli

Avaz.ba

7.10.2017

Nakon vandalskog čina koji je učinjen na spomeniku "Kapija" u Tuzli, Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka otvorenim pismom je javno i nedvosmisleno osudio ovaj necivilizacijski čin.

- Bolna je spoznaja da pojedini, mladi ljudi u Bosni i Hercegovine ne poštuju okruženje u kojem živimo, koje je duboko isprepleteno historijskim činjenicama - napisao je Skaka.

On je istakao da stvarnost ukazuje na to da postoje dijelovi života koji se moraju zajedno osvijestiti. 

- Na sreću većina bh. stanovnika osuđuje ovakve događaje i zajedničkim naporima možemo ukazati pojedincima da zajedništvo naših gradova čini sve nas puno boljim - dodao je.

Skaka je u ime građana Sarajeva osudio čin koji se desio, dodajući da on ne bi trebao generalizirati sve ljude.

Podsjećamo, građani Tuzle šokirani su nakon što je oskrnavljen spomen-zid posvećen mladima koji su 25. maja 1995. godine poginuli na tuzlanskoj Kapiji. Ovaj vandalski čin dogodio se u petak u poslijepodnevnim satima, a zahvaljujući brzoj reakciji uposlenika javnog gradskog preduzeća i brzoj intervenciji službenika MUP-a TK, počinilac je identifikovan i priveden u policijsku stanicu. Mladić, inače srednjoškolac iz Sarajeva, je pušten, a Tužilaštvu TK će biti podnesen izvještaj.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.