Borenović: RS je na prekretnici, sa SNSD-om "samo tone"

Autor: Fena
07.10.2017 18:18
A
A
A

Republika Srpska se nalazi na prekretnici - da li da se prepusti daljoj izolaciji, ekonomskom poniranju i sve izraženijem odlasku svojih građana ili će se trgnuti uz pokretanje procesa obnove društva, ekonomskog razvoja i normalnog života u kojem su svi jednaki bez obzira na političku, rasnu ili klasnu pripadnost – upozorio je predsjednik Partije demokratskog progrsa (PDP) Branislav Borenović. 

Naglasio da je ta stranka, kroz danas na 8. saboru usvojena dokumenta, za naredne godine nudi rješenje za obnovu RS-a i deklaraciju o budućnosti RS-a, jer su svjesni da RS s aktuelnom vlašću "samo tone".

- Obnova počinje odmah, jer je koalicija SNSD-DNS-SP zadužila našu djecu, a ako nešto hitno ne preduzmemo, u slijedeće četiri godine zadužit će i naše unuke - ukazao je Borenović u izjavi novinarima.

Deklaracijom o budućnosti RS-a, kroz pet segmenata - ekonomske, demografske, moralne i lične obnove i socijalnu sigurnost, iskazali su spremnost, kako kaže, da preuzmu odgovornost za vođenje RS, njenu obnovu i održivu budućnost.

- Građani ponovo imaju priliku da biraju - žele li promjene koje nudi PDP i napredak za sve ili još četiri godine iste vlasti u kojoj je samo njima bolje, dok je RS i narodu sve gore. Nudimo konkretna rješenja kojima ćemo osigurati stabilnu i mirnu budućnost u RS, iz koje ljudi neće morati da odlaze, kao što je sada slučaj - rekao je on, ističući da insistiraju na političkoj stabilnosti i evropskoj budućnosti kroz dostizanje boljeg standarda građana.