BIH

"Arcelor Mittal": U toku sastanak o početku grijne sezone u Zenici

E. D.

9.10.2017

Iako je u većini gradova u BiH grijna sezona već davno počela, u Zenici to još nije slučaj. Kako saznajemo, trenutno je u toku sastanak u kompaniji „Arcelor Mittal“ iz čijih pogona se zagrijava Zenica. 

Direktor preduzeća „Grijanje“ Sead Kaknjo ranije je rekao za „Avaz“ da se još ništa ne zna kad bi sezona mogla početi jer je u pogonima „Arcelor Mittala“ bilo određenih problema na kotlovima.

Prema njegovim riječima, ovo preduzeće je završilo sve potrebne pripreme za novu grijnu sezonu, a cijena će ostati ista kao i prošle godine. Na sistem daljinskog grijanja u Zenici priključeno je više od 16.000 stanova i poslovnih prostora.

Na naš upit o početku isporuke toplotne energije, Dijana Božić-Srdanović, portparol kompanije „Arcelor Mittal“ kazala je da se intenzivno radi na ovom pitanju.

  - Svi radimo na tome da se sa isporukom toplotne energije namijenjene za grijanje grada krene što je prije moguće. Naime, mi smo upravo ponovo pokrenuli postrojenja poslije završetka godišnjeg remonta, koji inače radimo svake godine u ovo doba, i postoje još neki problemi na čijem se rješavanju intenzivno radi – kazala je Božić-Srdanović. 




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.