BIH

Roditelji stradalog dječaka Sanjin i Adisa osnovali fondaciju: Sina nikad nećemo prežaliti, ali želimo pomoći drugoj djeci

S uručenja donacija u OŠ „Zalik“, koju je pohađao i Arman

Piše: M. HODŽIĆ

10.10.2017

Radi očuvanja uspomene na sina jedinca, Armana Hadžiomerovića (8), koji je 13. maja poginuo u avionskoj nesreći južno od Mostara, njegovi roditelji Sanjin i Adisa pokrenuli su humanitarnu fondaciju pod nazivom „Armanov zagrljaj“, kako bi pomogli školskoj djeci koja su u stanju socijalne potrebe.  

U ovoj stravičnoj nesreći živote su, osim Armana, izgubili i brat i sestra Luka i Lana Lovrić, Muhamed Sipović i pilot Ivan Karačić. 

Tragedija koja je zadesila Mostar potresla je cijelu BiH.

Humanitarni rad

Gubitak sina jedinca Sanjin i Adisa nikad neće prebroditi, ali kroz humanitarni rad putem fondacije dobivaju jednu vrstu satisfakcije, olakšanje i ispunjenost. Upravo putem ove fondacije pokušavaju prenijeti empatiju prema ljudima i ljubav prema obrazovanju, koje su bile izražene osobine njihovog Armana.

- Ovo što nam se desilo ne može se nikad prebroditi. Ne dao Bog nikome da nas razumije. Nikad nećemo preboljeti ovaj gubitak, ali imamo neku vrstu satisfakcije pomažući drugoj djeci, prvenstveno onoj koja se školuju. Arman je volio knjige i školu i puno je čitao - kazuje nam Sanjin.

Prva akcija koju su proveli u Mostaru, zahvaljujući pojedinačnim donacijama iz cijele BiH i Evrope, bila je vrlo uspješna, jer je opremljen veliki broj djece za polazak u školu.

Srednje škole

- U OŠ „Zalik“, koju je Arman pohađao, opremili smo 42 djece iz socijalno ugrožene kategorije, a bili smo i u Šestoj OŠ te OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ - dodaje Sanjin.


Sanjin (lijevo) prilikom uručenja donacije OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“

Vjerovatno će se rad fondacije u narednom periodu širiti i na srednje škole te fakultete. Cilj je u rad fondacije uključiti što veći broj građana.


Informacije za donatore

Sve informacije i brojevi žiroračuna za uplate iz BiH i inozemstva mogu se pronaći na Facebook stranici fondacije „Armanov zagrljaj“. 

Također, svi koji žele pomoći mogu se obratiti i na broj telefona 061/577-403.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.