BIH

Bevanda i Vigemark razgovarali o usvajanju proračuna

Avaz.ba

10.10.2017

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU za BiH Lars-Gunar Vigemarka (Lars-Gunnar Wigemark), s kojim je razgovarao o aktuelnim pitanjima s posebnim osvrtom na proces pripreme i usvajanja proračuna za iduću godinu.

Bevanda je naglasio da su, nakon nedavnog usvajanja Globalnog fiskalnog okvira, stvoreni preduvjeti da se ispoštuju zakonski rokovi za usvajanje proračuna za iduću godinu na razini BiH, ali i oba entiteta.

Naglašeno je da je u Ministarstvu finansija i trezora BiH u završnoj fazi izrada proračuna institucija BiH za 2018. godinu, kao i finaliziranje Dokumenta okvirnog proračuna (DOP) za razdoblje 2018.-2020. godina.

Tokom sastanka govorilo se o važnosti nastavka reformskog procesa što podrazumijeva i usvajanje izmjena i dopuna seta zakona koji se odnose na trošarine i koje je nedavno usvojio Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje, kao i zakonskih izmjena o osiguranju depozita, saopćeno je iz Ministarstvo finansija i trezora BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.