BIH

GS: SDA se prema građanima Sarajeva ponaša kao okupator

Avaz.ba

12.10.2017

Kantonalni odbor Građanskog savez (GS) Sarajevo najoštrije osuđuje dodatni namet građanima Sarajeva putem naplaćivanja javnog parkinga 24 sata, sedam dana u sedmici, 365 dana u godini, saopćeno je iz GS-a. 

- Nema više broja koliko puta je GS otvoreno nazvao premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića najgorim premijerom, a njegovu vladu najgorom vladom u historiji KS, kao što nema više broja primjera kojim premijer Konaković opravdava naše tvrdnje. 

Umjesto da se bavi rješavanjem gorućih problema odnosno rješavanjem problema sa vodoopskrbom, premijer Konaković i njegova vlada koja otima od siromašnih i daje bogatima, i ovaj put je odlučila korupciju i kriminal SDA fakturisati građanima. Dodatna zapošljavanja u javna kantonalna preduzeća stranačkih poslušnika i prijatelja kantonalnog vrhovnika Konakovića, jasno iziskuju i dodatna sredstva za plate uhljebljenog glasačkog tijela SDA.

Pitanje je dana kad će se u u predškolskim i školskim ustanovama javiti ozbiljna epidemija uslijed nedostatka bazalnih uslova koji podrazumijevaju tekuću vodu. Svi smo bili svjedoci pojave zmija u jednoj ovdašnjoj osnovnoj školi, zasigurno uzrokovanom nedostatnim higijenskim mjerama kao posljedice neljudskih redukcija vode kakve Sarajevo samo pamti iz posljednje opsade između 1992. i 1995. No, to nije na na listi prioriteta Vlade KS: bitniji su dodatni nameti na svakako opterećene džepove građana.

Prema novoj Uredbi o naplati saobraćaja u Kantonu Sarajevo korisnici javnih parkinga dužni su da plaćaju usluge 24 sata na dan. Nakon povećanja cijena usluga GRAS-a, najave povećanja cijena za redovne linije, povećanje cijena centralnog grijanja u KS, i ovo je politike SDA, čiji je jedini program da građani Sarajeva iz svojih džepova plaćaju kriminal i korupciju koju SDA već 27 godina njeguje u svojim redovima.

KO Građanskog saveza Sarajevo smatra da se od građana Sarajeva posljednji put ovako bezočno otimalo kada je Sarajevo bilo pod okupacijom NDH. Samo neko ko građane Sarajeva smatra ljudima drugog reda, može  se ovako bezočno ponašati prema njima kao što to radi kantonalna Vlada SDA koju predvodi Elmedin Konaković – Dinokio. Drugim riječima, u historiji BiH dosad su se prema našim građanima i zajedničkoj imovini ovako ponašali samo okupatori: od Eugena Savojskog do šefova Mustafe Busuladžića - saopćeno je iz GS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.