BIH

Za obnovu Historijskog muzeja BiH 100.000 KM

I. Bandić/Avaz.ba

Piše: Avaz.ba

12.10.2017

Delegacija Grada Sarajeva, na čelu s gradonačelnikom Abdulahom Skakom, danas je posjetila Historijski muzej Bosne i Hercegovine. Tom prilikom, istaknuto je da će ova muzejska institucija dobiti 100.000 KM za sanaciju oštećenog dijela zgrade.

- Dodijelit ćemo grant u iznosu od 100.000 maraka koje će biti dovoljne za početnu sanaciju oštećenog dijela zgrade. Želja nam je da ovaj oronuli objekt u potpunosti stavimo u funkciju, te će se pokušati obogatiti turistička ponuda – naglasio je Skaka.  

Dodao je kako je ovo početak dobre prakse koju će Grad Sarajevo provoditi, a tiče se dodjele pomoći važnim institucijama. Osim toga, poručio je da više nije vrijeme da se priča o nadležnostima, a fokus bi trebao biti na životu građana u čistom i lijepom gradu.

Direktorica Muzeja Elma Hašimbegović zadovoljna je posjetom. Ističe da je informirala gradonačelnika o stanju i aktivnostima koje se, u skladu s mogućnostima realiziraju u Muzeju. 

Osim toga, naglasila je da je ovo vrlo konkretan korak, a sanacija objekta može se očekivati već na proljeće i to s početkom građevinske sezone.  

Skaka i Hašimbegović I. Bandić/Avaz.ba. Skaka i Hašimbegović I. Bandić/Avaz.ba

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.