BIH

Malonogometna futsal ekipa Ministarstva sigurnosti BiH ostvarila zapažene rezultate na SP u Holandiji

Avaz.ba

14.10.2017

Predstavnici malonogometne futsal ekipe Ministarstva sigurnosti BiH, sastavljene od članova SIPA-e, DKPT-a, Službe za poslove sa strancima i MUP-a KS, učestvovali su na Svjetskom prvenstvu bezbjedonosnih agencija pod nazivom "World Police Indoor Soccer Tournament 2017".

Na ovom prestižnom takmičenju, koje se svake godine tradicionalno odžava u Holandiji, učestvovalo je ukupno 208 ekipa iz 54 zemlje svijeta.

Naša ekipa na dostojanstven je način predstavila BiH i ostvarila zapažene rezultate. Pobijedila je Poljsku 6:1, Bjelorusiju 1:0, Italiju 5:0, Rumuniju 3:1, te Kuvajt 2:1, odigrala neriješeno s predstanicima Moldavije 1:1 i u veoma uzbudljivoj utakmici doživjela poraz od prošlogodišnjih svjetskih prvaka, predstavnika Rusije 1:2.

U daljem takmičenju pobijeđeni su predstavnici IPA Poljske 5:1, IPA Tuzla 3:2.

U utakmici za polufinale, koju mnogi smatraju finalom prije finala, prikazan je odličan fudbal. Meč je u regularnom dijelu završen 2:2, da bi predstavnici ekipe Odense iz Ukrajine imali više sreće i nakon penal-završnice prošli dalje te na kraju i postali svjetski prvaci za ovu godinu.

- Svi igrači pružili su maksimum, prikazavši odličan mali fudbal uz mnoštvo lijepih poteza i akcija. To je i doprinijelo postizanju ovako značajnog rezultata, uzimajući u obzir konkurenciju i visok kvalitet ekipa koje su učestvovale i sa kojima smo se sastajali na ovom takmičenju - rekao je Rade Kovač, kapiten ekipe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.