BIH

Četiri godine od pogibije: Na današnji dan napustili su nas "Ljuti Krajišnici" Hasib, Vildan i Almir

Avaz.ba

16.10.2017

Na današnji dan prije četiri godine, vraćajući se iz Poljske, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći poginula su trojica navijača reprezentacije BiH, Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović, članovi navijačke grupe “Ljuti Krajišnici”.


U noći prvog plasmana fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo, slavilo se diljem svijeta do ranih jutarnjih sati. A onda negdje pred zoru stigla je tužna vijest negdje iz Poljske, tri mlada Krajišnika, izgubila su život vraćajući se kući iz Litvanije, gdje su otišli da podrže svoju reprezentaciju i pomognu da se ispiše historija u bh. nogometu.

Prisjetimo se, članovi navijačke grupe “Ljuti Krajišnici” poginuli su u sudaru s kamionom na putu u blizini mjesta Lomža, 150 kilometara od Varšave u zoru 16. oktobra 2013. godine.

Hasib, Vildan i Almir živote su izgubili vraćajući se kući sa utakmice, u Kaunasu, u kojoj su bodrili BiH u pobjedi nad Litvanijom, rezultatom 1:0, kada su "Zmajevi" izborili plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Jedini koji je preživio ovu strašnu nesreću je Adis Ćoralić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.