BIH

Ramić je od Ministarstva za izbjeglice napravio kasicu-prasicu Bakira Izetbegovića

Avaz.ba

16.10.2017

Građanski savez (GS) smatra gnusnim i ispod časti odluke federalnog ministra za izbjeglica i raseljena Edina Ramića da sa leđa povratničkog stanovništva namješta poslove SDA-ovim stranačkim tajkunima Nedžadu Brankoviću, Husi Ćesiru i Murisu Mujanoviću. Malo šta govori o SDA-ovoj viziji države kao spremnost Ramića da povratničku sirotinju gazi za račun stranačkih tajkuna i drugih koji su spremni da zarađuju na genocidu nad Bošnjacima, saopćeno je iz ove stranke.

- GS smatra da je dodjela narodnih para Brankoviću i Ćesiru nastavak dugogodišnje politike koja za rezultat ima da se pare namjenjene povratnicima u entitet RS zapravo troše tamo gdje to treba SDA. Tačnije, da se pare iz državne kase sliju u privatne i stranačke džepove po cijenu da Bošnjaka više nikad ne bude tamo gdje su kada je SDA došla na vlast 1990. godine činili relativnu većinu stanovništva. I dok Ramić narodne pare dodjeljuje džepnim tajkunima Bakira Izetbegovića, i ono malo ljudi koji su se usprkos SDA vratili da žive tamo gdje su živjeli 1991. godine, napušta svoj zavičaj.

Izetbegovićev privatni Ramokio (jedino Elmedin Konaković Dinokio laže kao Edin Ramić) odgovoran je za mnogo više: ako neko jedan dan bude tražio uzroke trajnog nestanka nesrba iz sjeverozapadne Bosne, sve odgovore će naći u njegovom mandatu. Ramić je imao ključnu ulogu u isporuci Srebrenice u ruke Miloradu Dodiku i SNSD-u na lokalnim izborima 2016. godine. Dalje, uništio je barem desetine porodičnih egzistencija podjelom bolesne stoke povratnicima u istočnoj Bosni, a da se nikad nije ni izvinio, a kamoli podnio račun. Na kraju, ali ne i najgore što je uradio, Ramić se sretao i drugovao sa Mićom Kraljevićem, komandantom jurišnog odreda iz Vlasenice i autorom izjave: „Gdje jurišni odred udari, tu Turčina više neće biti nikada.“

Nije nikakva tajna da je Ramić imenovan za ministra da bi od strateški važnog ministarstva napravio kasicu-prasicu Bakira Izetbegovića, koji to nije ni krio dok ga je imenovao. Kao što ni danas nema sumnje da je Ramić samo (tupi) instrument u Izetbegovićevim rukama, čija vizija Bosne i Hercegovine ne dobacuje dalje od Mujanićevih mesara.

Na kraju, mi iz GS-a hoćemo još jednom da ponovimo da se duhovna bijeda koja nije ni postojala dok nije počela zarađivati na genocidu nad vlastitim narodom neće sama zaustaviti. SDA mora biti zaustavljena. Jer, što je više SDA, to je manje BiH - piše u saopćenju GS-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.