BIH

Na Ilidži priveden Fadil Aljović, član kriminalne grupe Zijada Turkovića

Aljović: Predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost BiH

E. Ma.

20.10.2017

Inspektori Službe za poslove sa strancima na području Ilidže locirali su i, uz pomoć pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), priveli osobu inicijala F. A., državljanina Republike Srbije, koja predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine.

Kako saznajemo, radi se o Fadilu Aljoviću.

Uhapšena osoba je ranije osuđena za krivično djelo organiziranog kriminala kao član kriminalne grupe Zijada Turkovića, a F. A. je danas uhapšen jer se dovodi u vezu sa organiziranim kriminalom, saopćeno je.

Njemu je kao stranom državljaninu zabranjen ulazak i boravak na teritoriju BiH u periodu od tri godine, te je stavljen pod nadzor u imigracioni centar Službe za poslove sa strancima.

Služba za poslove sa strancima preduzima potrebne mjere i radnje sa ciljem udaljenja osobe  F. A. sa teritorija BiH, saopćeno je iz ove institucije.

Podsjetimo, Zijad Turković je osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora od 40 godina, dok je Fadil Aljović osuđen na pet godina zatvora zbog toga što su postali dio kriminalne organizacije koja je djelovala tako što je organizirala, pripremala i izvršavala krivična djela koja su izazvala strah i nesigurnost među građanima čije posljedice prelaze međunarodne granice naše zemlje. 

Aljović je kao član grupe Zijada Turkovića osuđen na pet godina zatvora zbog pripremanja ubistava Midhata Mekića i Lucije Salas Kortez.

U martu ove godine, Aljović je zbog organiziranog kriminala u vezi sa rasturanjem droge, uhapšen zajedno sa još 17 osoba u akciji "Praznik".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.