BIH

Prof. dr. Reuf Karabeg sjajnim predavanjem pobrao simpatije na Simpoziju "Estetska medicina"

Piše: A. S.

20.10.2017

Na Ilidži je u hotelu „Hills“ danas počeo dvodnevni Simpozij "Estetska medicina", koji je organiziralo Društvo za estetiku lica jugoistočne Evrope (SEEFAS), na kojem učestvuju stručnjaci iz iz 15 zemalja - Italija, Austrija, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Srbija, Kosovo, Albanija, Makedonija, Crne Gora, Bugarska, Rumunija, Grčka, Turska i Bosna i Hercegovina.

Ovogodišnja tema Simpozija je „Inovacije u svijetu minimalno invazivnih nehirurških metoda estetike lica“, a ovom novom granom estetske medicine sve više se bave uz plastične kirurge i doktori dentalne medicine, kao i dermatolozi, otorinolaringolozi, oftalmolozi i ostali specijalisti.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Vrhunsko izlaganje

Kao predsjednik Udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u BiH, i u ime Poliklinike „Karabeg“, kao pozvani predavač u uvodnom izlaganju prisutnima se obratio prof. dr. Reuf Karabeg.

- Plastična, rekonstruktivna i estetska hirurgija je posebna grana medicine, a osobito lica. Na licu se bilo koji deformitet i/ili estetski nedostatak ne mogu prikriti.Stoga je to posebna regija. Uljepšavanje očnih kapaka, zatezanje lica (face lifting), uljepšavanja nosa i niz drugih nepravilnosti na licu ne moramo raditi samo hirurškim putem, sve to možemo raditi i uz komplementarnu pomoć kozmetskih procedura(botoks,fileri,lipofiling,dermoabrazija,PRP metoda).Sve se to radi u BiH ali i poliklinici ,,Karabeg’. Plastični hirurg danas ima puni kapacitet da zadovolji pacijenta .Hirurškim metodama prvenstveno. Ponekad , da bi dobio puno zadovoljstvo pacijenta I potpuni rezultat, sve to može dopuniti i mnogim kozmetskim metodama, što je danas veliki trend u svijetu – kazao je, između ostalog, prof. dr. Karabeg, koji je inače član Svjetskog udruženja plastičnih hirurga (ISAPS) i jedini iz BiH član Američkog udruženja plastičnih hirurga (ASPS).


Inače, tim Poliklinike „Karabeg“, u posljednje vrijeme prisutan je bio na mnogim simpozijima o kozmetskog hirurgiji od Sankt Peterburga, Zagreba, Milana do Los Anđelesa... gdje su pored prof. dr. Reufa Karabega, još prisustvovali prof. dr. Amela Karabeg i dr. Danijela Crnogorac.

Prisutnima na ovom izuzetno posjećenom simpoziju obratio se i prof. dr. Edin Suljagić, specijalista dermatologije.  

Prvi simpozij u BiH

- Ovo je prvi ovakav simpozij u BiH gdje smo doveli renomirane stručnjake iz estetke hirurgije, kako bismo učesnicima raznih tehnika i nehiruškog podmlađivanja lica, mogli prezentirati najnovije metode iz kozmetske hirurgije – kazao je prof. dr. Suljagić.

- Drago mi je da sam kao jedan od osnivača SEEFAS-a te dobre saradnje sa kolegama iz Bosne i Hercegovine, po prvi put ovaj simpozij koji je tradiocionalan se održava u ovoj zemlji. Cilj je bio da razmijenimo iskustva i razgovaramo o novih tehnikama. Zbog emocija prema Sarajevu, a ja sam inače iz BiH, drago mi je da sam ponovo tu - kazao dr. Željko Rotim iz Zagreba. 

Zanimljivo predavanje imala je i dr. Radina Denkova, specijalistica dermatovenerologije, inače predsjednica SEEFAS-a Bugarska. Ona je govorila o dizajnu usana, uz zanimljivu video prezentaciju.

- Bilo mi je zadovoljstvo održati predavanje u sarajevu koje sam danas obišla i koje mi se jako sviđa. Atmosfera na Simpoziju je sjajna, svi su motivirani da saznaju više i učinit ću sve da, osobito mlade ljude, upoznam s ovim tehnikama - kazala je dr. Denkova. 

Simpozij se nastavlja sutra, kada će, između ostalog, biti riječ o laserskoj tehnici.Ali i o tumorima,melanomima, te novim metodama estetske medicine u. svijetu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.