BIH

Miro Lazović: Bakir dijeli teritoriju i dovodi u pitanje BiH!

Lazović: Višestruko štetna izjava

S. D. - G. D.

21.10.2017

Burne reakcije izazvala je izjava Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA i člana Predsjedništva BiH, da je njegov otac Alija Izetbegović predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoanu (Recep Tayyip Erdogan) „ostavio brigu o BiH u amanet“.

Nikome ne odgovara

Bakir Izetbegović do sada je priču o amanetu javno ispričao nekoliko puta, a posljednji put u četvrtak povodom obilježavanja godišnjice smrti njegovog oca.

Protivnici aplaudiraju


Izetbegović: Na meti oštrih kritika zbog nedržavničkog ponašanja

Miro Lazović, potpredsjednik SDP-a i ratni član Predsjedništva RBiH, ocijenio je da je Izetbegović „grubo kompromitirao BiH u međunarodnoj i domaćoj javnosti„ ovakvom nedržavničkom izjavom.

- Ova izjava višestruko je štetna. Od Bošnjaka pravi podanike, a teritoriju BiH dijeli i dovodi u pitanje. Protivnici BiH mu aplaudiraju, a Dodik i Čović u međunarodnim kontaktima dobijaju argumentaciju da BiH treba nestati ili, u krajnjem slučaju, etnički podijeliti - poručio je Lazović, saopćeno je iz SDP-a.

Lazović je zaključio da Izetbegović jasno pokazuje da on i partija koju vodi „ne znaju šta hoće i da postaju problem, a ne rješenje za budućnost BiH“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.