BIH

SDP kritikuje SDA: Država BiH amanet je svih građana

Fena

22.10.2017

Socijaldemokratska partija BiH saopćila je danas da je jučer imala zadovoljstvo raditi na kreiranju nacrta Izbornog programa SDPBiH "Plan 10", koji u deset ključnih oblasti nudi niz konretnih reformskih rješenja za izlazak države iz krize i uspostave pravednog društva, te da ovaj čin najjasnije pokazuje razliku u političkoj viziji države između SDP i SDA. 

 - Naime, dok se SDP bavi programom, u čijoj izradi i prezentaciji učestvuju desetine eksperata, sindikata, poduzetnika i univerzitetskih profesora, Bakir Izetbegović je javnosti izložio program SDA, koji se sastoji od jedne tačke, jedne vizije i jedne mjere: ostavljanje Bosne i Hercegovine u amanet Recepu Tayyipu Erdoganu. Ovakvim izjavama Izetbegović daje snažan argument svima koji žele podijeliti i razvaliti BiH kao jedinstvenu državu i društvo - tvrdi SDP u saopćenju za javnost.

- Razlika između nas i njih je jasna - navodi se u saopćenju i dodaje da SDPBiH ima namjeru poluge sistema nakon izborne pobjede koristiti kako bi služili građanima i provodili svoj, bosanskohercegovački program izgradnje stabilne, suverene, samostalne i razvijene BiH.

- Takvoj državi Turska kao partner, a ne patron, svakako je dobrodošla, jednako kao i svi drugi međunarodni prijatelji Bosne i Hercegovine - poručuje SDP u saopćenju za javnost.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.