BIH

SBB podržava penzionere, oni su važniji od ministra!

D. PAŠALIĆ

23.10.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Bosna i Hercegovina neće biti ničija kolonija, neće je niko držati na kanafi, neće biti ničija prćija, već će biti suverena država za koju je život dalo više od 200.000 šehida. Znači, nećemo biti džamahirija, begovat ili tursko-ruski eksponenti bez imalo državotvorne svijesti i svjesnosti da pripadamo Evropskoj uniji, NATO paktu i zapadnoj civilizaciji.

Čuvat ćemo našu vjeru, ali zapadni put nema alternativu. Uostalom, više od 70.000 ljudi je napustilo našu zemlju i svi su otišli da traže svoju budućnost i rade u zemljama EU, a baš niko u Tursku, rekao je na početku unutarstranačkog savjetovanja predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.




Kriminalna privatizacija

Inače, velika dvorana Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici bila je pretijesna da primi više od 800 članova Saveza za bolju budućnost BiH koji su željeli prisustvovati stranačkom savjetovanju na kojem se snažnim porukama prisutnima obratio predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

Govoreći o koaliciji sa Strankom demokratske akcije, Radončić je kazao da je to učinio jer su ga mnogi molili da spasi situaciju u BiH.

- Odbili smo da učestvujemo u kriminalnoj privatizaciji „Sarajevo–osiguranja“, „Bosnalijeka“ i Fabrike duhana Sarajevo i odjednom smo postali neprijatelji. U takvim prljavim privatizacijama koje rade od 1995. godine nećemo učestvovati - poručio je Radončić, praćen burnim aplauzom prisutnih.

Lider SBB-a govorio je i o Izbornom zakonu, kazavši da nije uredu da Bošnjaci biraju dva člana Predsjedništva.

- Treba se naći rješenje za Izborni zakon, a mi ćemo, također, imati neke svoje uslove. BiH je jedina zemlja na planeti Zemlji koja nema drugi izborni krug za predsjednika države. Mi ćemo dići ruke za izmjene Izbornog zakona kada bude predložen drugi krug za člana Predsjedništva BiH – poručio je Radončić.

Radnički grad

Podsjetio je i na 7. februar, rekavši da je Zenica, s obzirom na to da je radnički grad, shvatila da se radilo o pobuni nezadovoljnih građana da promijene vlast.

- To je bila opomena lošoj vlasti, koja i dalje upravlja našim životima, i mi se kao SBB nikada nećemo odreći 7. februara, da je to bila socijalna pobuna nezadovoljnih građana, a nikakva antidržavna djelatnost – rekao je on.

Govoreći o aktuelnoj situaciji i nezadovoljstvu penzionera, on je istakao da se radi o najzaslužnijem, ali i najranjivijem i najsiromašnijem dijelu našeg stanovništva.

- Ovdje je večeras s nama ministar Vesko Drljača, javno mu pred svima vama kažem da SBB nikada neće podržati ništa drugo osim povećanja penzija, a ako ministar nije u stanju to da provede, treba da ode – kazao je večeras Radončić, praćen ovacijama.

On je još potencirao da jedino SBB, kao dominantno bošnjačka stranka, ima snagu da stabilizira političku situaciju u ovom narodu, ali i da harmonizira odnose sa Srbima, Hrvatima i ostalima i u našoj zemlji i u regionu.

Bakir je doveo do toga da nam Vučić drži lekcije

- Jedino mi možemo savladati politiku koja Bošnjake izolira i koja je Bošnjake dovela u situaciju da nam Vučić i Srbija drže lekciju iz međudržavnih odnosa i domaćinskog odnosa. Prvo je Vučić kamenovan u Srebrenici, pa je nakon toga gospodu Izetbegovića, Čovića i Ivanića pozvao u Beograd i pokazao im kako izgleda gostoprimstvo jedne ozbiljne države. Još gore po nas, načinom kako je u Srbiju lično došao turski predsjednik Erdoan, kako je tamo otvoreno više stotina turskih fabrika i više hiljada radnih mjesta, on je pokazao kako predsjednik jedne države treba da komunicira s predsjednikom druge države. A ne kao naš Bakir, da stalno trčkara po Istanbulu i Ankari, u potpuno podređenoj ulozi i tako pokazuje drugorazredni stav, koji mi kao BiH i Bošnjaci ne zaslužujemo – rekao je Radončić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.