BIH

I u Livnu protestirali dijalizni pacijenti

A.Kamber

25.10.2017

I dijalizni pacijenti iz Livanjskog kantona protestirali na centralnom gradskom trgu u Livnu. Okupili su se da bi dali podršku drugim pacijentima koji su istoga dana protestirali u više gradova FBiH.

-Okupili smo se da i mi izrazimo nezadovoljstvo neusvajanjem izmjena i dopuna Zakona o transplantaciji organa i tkiva i ponašanjem federalnih zastupnika kojima su do sada bile preče lutrije i druge tačke od nas. Dolazio je ovaj zakon na dnevni red, ali je uvijek bio niže rangiran po redosljedu i nije usvojen. Smatramo da bi se ovaj Zakon napokon trebao usvojiti da nam olakša situaciju. A, samo nas je u našem udruženju 26 - kazao je predsjednik Udruženja dijaliziranih pacijenata LK, Davor Jozić, dodajući da su zadovoljni dosadašnjim dijaliznim i medicinskim tretmanom u livanjskoj bolnici.


Na livanjskom trgu se okupilo 15-tak dijaliznih pacijenata i nekoliko građana koji su došli da ih podrže. Među okupljenima je bio i poznati livanjski liječnik i anesteziolog dr.Samir Lalić, koji ih je podržao i kao liječnik i kao član i nekadašnji dijalizni pacijent. Njemu je prije nekoliko godina uspješno obavljena transplantacija bubrega.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.