BIH

Borisov danas dolazi u dvodnevnu posjetu BiH

Srna

26.10.2017

Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić bit će domaćin premijeru Bugarske Bojku Borisovu, koji danas dolazi u dvodnevnu posjetu BiH, saopšteno je iz Vijeća ministara.   

Prema programu posjete, Borisov će u Sarajevo stići u popodnevnim satima.

Bugarskom premijeru sutra će biti priređen svečani doček u 9.00 sati na platou ispred zgrade institucija BiH, nakon čega slijedi zajedničko fotografisanje, dok je za 9.35 sati planiran susret delegacija Vijeća ministara i Vlade Bugarske.

U delegaciji Vijeća ministara, uz predsjedavajućeg Zvizdića, bit će i njegovi zamjenici, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, kao i ministar prometa i komunikacija Ismir Jusko, te ambasador BiH u Bugarskoj Radomir Bogdanović.

Delegaciju Vlade Bugarske, osim Borisova, čine još i zamjenik premijera Tomislav Dončev, zamjenik premijera za javni red i bezbjednost i ministar odbrane Krasimir Karakačanov, ministar transporta, informacionih tehnologija i komunikacija Ivajlo Moskovski, ministar ekonomije Emil Karanikolov i ambasador Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.