BIH

Vlada veliko interesovanje za učešće u akciji "Za Dalal"

( Facebook)

Avaz.ba

31.10.2017

Humanitarni bazar i aukcija „za Dalal“, koje organizuje Facebook grupa “Second Hand FB Shop ''Koteebi'', održat će se u srijedu, 1. novembra, u caffeu „Aquarius Vills“ u Sarajevu.

Bazar se otvara u 17.30, a aukcija počinje u 19.15 i trajat će do 20.30 sati.

- Bazar će ponuditi za svakoga po nešto, po simboličnim i fiksnim cijenama. Nakon toga, otvaramo aukciju kako bi se prisutni, ali i zainteresirani iz inozemstva, a takvih je mnogo, mogli nadmetati za dresove sa potpisom sportista, dizajnerske haljine, umjetničke radove, unikatne komade namještaja - objasnila je Azra Latifić, inicijatorka akcije.

Bh. reprezentativac Edin Džeko, i najbolji bh. teniser Damir Džumhur, prvi su poklonili svoje dresove za prodaju na aukciji. Dresove sa potpisom donirali su i Mirza Teletović, Asmir Begović, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Haris Duljević, Senijad Ibričić, Veldin Muharemović, Avdija Vršajević, Asmir Suljić, Amer Dupovac, Aldin Đidić, Ivan Tatomirović i Amer Gojak.

Predmete za aukciju sa svojim logom, potpisom i likom donirali su "Dubioza kolektiv", "Frenkie", "Sassja", Samir Hodović, frontmen benda "Velahavle", te "Helem nejse".

Dizajnerske haljine donirale su Emina Ganić, Džejla Glavović kao i Thara koncept store.

Svoje proizvode donirali su zvekir.ba, "Interdekor", "Kutcha", "Pepetuske", "Orbico", "Vip dizajn", "Ruby Red", "Werkstatt", "Leky do", slastičarna "Azra", "Mrvica", "Fitnes Universe".

Organizatorice se nadaju da će svojim prisutvom i kupovinom na aukciji građani pokazati da niti jedan novčani iznos nije nedostižan i pomoći adekvatno liječenje malenoj Dalal.

Jednogodišnjoj Dalal je dijagnosticiran najteži oblik leukemije. Liječenje je počelo u Sarajevu, a potrebno je prikupiti značajna sredstva kako bi se ono što prije nastavilo u inozemstvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.