BIH

SKANDALOZNO: Sebija Izetbegović novcem pretplatnika popravljala svoj intervju!

S. Kurt

5.11.2017

U subotu navečer, 12 dana nakon otkazivanja, na BHT 1 konačno je prikazan intervju sa direktoricom Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu Sebijom Izetbegović. 

Riječ je o naknadno snimljenom, montiranom i loše upakovanom intervjuu.

Kako „Avaz“ saznaje od nekoliko sugovornika, dugogodišnjih uposlenika BHT 1, dijelovi intervja su ponovo snimani početkom prošle sedmice.

U ovom nezapamćenom TV skandalu BHT 1, odnosno Javni servis, potpuno je degradirao svoju ulogu. Prvo Sebija Izetbegović naredi da je snime, onda joj se to ne svidi, pa zabrani. Zatim ponovo naređuje da je dosnime i lijepo umontiraju?! Radi se o prevari, manipulaciji i nevjerovatnom potcjenjivanju javnosti, odnosno građana koji plaćanjem pretplate finansiraju Javni servis.

Naime, autorica prvobitnog intervjua Lejla Zvizdić odbila je da ponovo "ode na teren", pa je ekipa u sastavu kamerman, tonac, režiser Informativnog programa, te glavni inžinjer u njenom kabinetu postavila sve kao što je bilo i na prvom intervjuu. Onda su joj ponavljali pitanja na koja je odgovarala prvi put, pa je, nakon što bi ih preslušala, davala nove odgovore.

Na snimcima se jasno vide razlike između prvobitnog i naknadno snimanog intervjua. Sebija Izetbegović ima drugačiju frizuru, šminku, izraz lica, na jednom snimku dva, a na drugom jedan prsten na rukama. Iza nje je drugačiji položaj knjiga i cvijeća, mikrofon je u različitim položajima, pred njom je u jednom kadru ruž, a u drugom nije... U ponovnom snimanju bila je mnogo smirenija, pokušavala odavati utisak manje nervozne i ljute osobe.

Podsjećamo, intervju planiran za 25. oktobar otkazala je i zabranila direktorica Sebija Izetbegović lično, nakon burnih reakcija na društvenim mrežama na objavljeni trailer emisije i jer nije bila zadovoljna odgovorima koje je sama dala. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.