BIH

Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano, oprez zbog magle u višim predjelima

Avaz.ba

6.11.2017

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja. Upozorava se na učestale sitnije odrone i savjetuje oprezniju vožnju.

Zbog radova na ulazu u tunel Oštrik na autoputu A-1, pravac Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog redovnog održavanja tunela „Gaj“, “Igman” i „Vis“ na autoputu A-1, večeras od 22 sata do 05 sati (07.11) bit će zatvorena dionica Sarajevo zapad- Tarčin, desna strana.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na sanaciji dijela regionalnog puta R-444 na području Breze (naselje Mahala), saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvaja se magistralni put M-17 lokalitete Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalne puteve R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Zbog aktivnih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.