BIH

Sljedeće sedmice stiže prava zima: Spremite se za velike hladnoće

Avaz.ba

11.11.2017

Biometeorološka prognoza za danas je relativno nepovoljna. Mada bez izrazitih promjena tokom dana i sa još uvijek prikladnim temperaturama, tmurno vrijeme će loše djelovati na opću sliku.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana u Hercegovini i na jugozapadu Bosne je povremeno moguća slaba kiša. Vjetar slab, veći dio dana, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 10 do 16°C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 11 stepeni. 

Po kotlinama centralne, istočne i sjeverozapadne Bosne ima magle i sumaglice.

Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -4 stepena, Bjelašnica -2, Ivan Sedlo, Sarajevo,Srebrenica 1, Bugojno, Livno, Tuzla 2, Bihać, Bijeljina, Grude, Sanski Most 3, Jajce, Prijedor, Široki Brijeg 4, Brčko, Doboj, Gradačac 5, Zvornik 7, Mostar 8 i Trebinje 9 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, na normali je i lagano raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

Povećana naoblaka i povremene slabije padavine, uz mjestimično jaču južinu, uzrokovat će kod meteoropata reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja i nesanice, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Već od ponedjeljka, 13. novembra, u poslijepodnevnim satima i tokom noći očekuju se jače padavine i snijeg i u nižim područjima, dok će planinski dio zemlje od zapada preko centralno-istočnih područja i u nizinama biti prekriven snijegom.

Od četvrtka se očekuje oblačno vrijeme i bit će hladnije, temperature zraka neće rasti te će se snijeg zadržati jer se očekuju temperature ispod nule između -7 i -5 stepeni, a na planinama i mnogo niže.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.