BIH

Delegati o Zakonu o PIO, budžetu FBiH i Nezavisnom odboru

Prošla sjednica prekinuta

Avaz.ba

13.11.2017

Dom naroda Parlamenta FBiH, kako je dogovoreno danas, će na sjednici 23. novembra raspravljati o rebalansu budžeta FBiH za ovu i o nacrtu budžeta za iduću godinu. S druge strane još se ne zna hoće li Predstavnički dom ove tačke naknadno ubaciti u svoj dnevni red već zakazane sjednice za 22. novembar.  

-To je odluka Kolegija čija sjednica još nije zakazana, a i zastupnici na samoj sjednici mogu tražiti da se ovo uvrsti u dnevni red – kazali su nam u Predstavničkom domu.

Međutim, napominju da još niko nije tražio da ovo bude među prioritetima.

Dom naroda će na svojoj redovnoj sjednici razmatrati i Zakon o PIO čime bi, ako ne bude iznenađenja, procedura njegovog usvajanja bila potpuno završena s obzirom da će biti predmet rasprave u Predstavničkom domu dan ranije.

Prije ove redovne sjednice, Dom naroda bi trebao završiti prethodnu sjednicu koja je prekinuta na pitanju imenovanja Nezavisnog odbora. Međutim, neizvjesno je kako će ovo biti okončano imajući u vidu zamjerke da nije ispoštovan zakon jer u Nezavisni odbor nisu predložene dvije žene nego jedna, a zasada se po ovom pitanju ništa nije poduzelo.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.