BIH

Stanje na putevima: Sporije se saobraća zbog sniježnih padavina

Avaz.ba

14.11.2017

Snijeg na kolovozu jutros usporava odvijanje saobraćaja na većini puteva u višim planinskim predjelima. Posebno iz BIHAMK-a izdvajaju područje Romanije, gdje je od sinoć na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. 

Kolovoz je zasniježen i na putnim pravcima: Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Drvar, Bugojno-Kupres, Gornji Vakuf/Uskoplje-Jablanica i Trnovo-Foča. Dodatne poteškoće stvaraju i niske temperature, koje uzrokuju mjestimičnu poledicu. 

Na ostalim putevima u BiH kolovoz je pretežno mokar. Zbog novih padavina, iz BIHAMK-a upozoravaju na moguće odrone zemlje ili kamenja. 

Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Zbog redovnog servisiranja tunela Bijela Vlaka na autocesti A1 Zvirovići-Bijača, večeras od 22 do 01 sat, bit će zatvoren pravac Zvirovići – Bijača, dok će od 01 do 05 sati ujutro biti zatvoren pravac Bijača-Zvirovići.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog deminiranja terena na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, svakodnevno od 8 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz BIHAMK-a su podsjetili sve vozače da sutra (15.11.) na snagu stupa zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.