BIH

Dodik: Dobro je što je Ivanić osudio prijetnje ratom

Srna

15.11.2017

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je odluka o nepriznavanju Kosova davno donesena u Republici Srpskoj i izrazio zadovoljstvo što član Predsjedništva BiH iz RS Mladen Ivanić taj stav prati i poštuje. 

Dodik je podsjetio da je najveći pritisak za priznavanje Kosova na BiH bio upravo kada je Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost i da je tim ogromnim pritiscima uspješno odolio tadašnji srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

"Dobro je kad je Ivanić, kada već nije niko iz Saveza za promjene, osudio prijetnje ratom koje smo čuli neki dan, samo nije dobro da se ponašamo kao da je to rekao slučajni prolaznik na ulici. Bakir Izetbegović je član Predsjedništva i sa te pozicije je neki dan okrenuo oružje put RS", upozorio je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše odbijanje predstavnika SzP-a da napuste zajedničke institucije BiH i da dođu na konsultacije u Banjaluku, Dodik je rekao da je priča o tome da se mora ostati u institucijama BiH da ne bi tamo neko nešto usvojio bez Srba danas pala u vodu i da su svi građani Republike Srpske mogli da vide da ih SzP obmanjuje.

"Poslanici Predstavničkog doma parlamenta BiH iz reda srpskog naroda danas nisu došli na sjednicu i šta se desilo? Da li je tamo nešto usvojeno bez Srba? Nije. Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj nije ništa drugo ni tražila nego da svi zajedno odgovorimo na agresiju iz Sarajeva i da im poručimo da nema BiH bez Srba", istakao je Dodik.

On je ocijenio da je "Izetbegović, ovakvim ponašanjem SzP-a, shvatio da će za fotelju u Sarajevu uvijek nahvatati dovoljno podobnih Srba".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.