BIH

Saobraćaj u BiH se odvija uz mjestimično smanjenu vidljivost

Avaz.ba

19.11.2017

Ovoga jutra upozorava se na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti na dionicama u višim predjelima u centralnim i sjeverozapadnim krajevima.

Izdvajaju se magistralne putevi M-5 Ripač-Vrtoče (Dubovsko), M-5 Travnik-Donji Vakuf (Komar), M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), Sarajevo-Konjic (Ivan) i Bugojno-Kupres (Koprivnica). Saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, uz izuzetak puteva na jugu, gdje kolovoz suh, a uvjeti za vožnju povoljni. Učestali su odroni na brojnim dionicama i savjetuje se oprezniju vožnju.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Zbog aktiviranja klizišta na lokalitetu Gornji Šeher (M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce), saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi na izgradnji pješačkog prolaza izvode se na magistralnom putu M-17 u Konjicu, zbog čega tokom dana dolazi do usporenog saobraćanja.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje su u toku radovi, a izdvajamo magistralne puteve M-14.1 Odžak-Vukosavlje i M-17 u mjestu Drivuša, kao i regionalne puteve R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.