BIH

SDP: Nedžad Koldžo ponovo zloupotrijebio resurse Općine Novo Sarajevo zbog promocije SDA

Avaz.ba

20.11.2017

Do izbora i početka izborne kampanje ostalo je manje od godinu dana, ali to ne sprečava SDA i općinsku organizaciju ove stranke iz Novog Sarajeva, da općinske resurse koriste u svrhu promocije svoje stranke, saopćeno je iz Općinske organizacije SDP BiH Novo Sarajevo.

- Naime, nedavno je OO SDA Novo Sarajevo podijelila više od stotinu paketa socijalno ugroženim građanima. U tome ne bi bilo ništa sporno da se na kutijama paketa ne nalazi logo Općine Novo Sarajevo. Ne ulazeći u to ko je platio navedene pakete, mada bi i to bilo zanimljivo čuti, načelnik Nedžad Koldžo je još jednom iskoristio svoju poziciju kako bi promovirao SDA.  

Ovakve stvari su nedopustive, ali znajući da Nedžad Koldžo godinama unazad na osnovu milostinje penzionerima i socijalno ugroženim građanima skuplja glasove za SDA, situacije poput ovakvih nisu iznenađujuće.

Umjesto da se bavi stvarnim i nagomilanim problemima građana Općine Novo Sarajevo, Koldžo i njegova SDA i dalje koriste novac građana za stranačke svrhe, kako bi na taj način sakrili svoj nerad.

Vijećnici SDP BiH će na prvoj narednoj sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo zatražiti informaciju na osnovu čega se općinski paketi dijele ispred SDA i ko je finansirao ovu akciju - navodi se u saopćenju SDP-a.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.