BIH

Građani Gradačca: Kasapin Mladić je htio na Kuli Zmaja od Bosne piti kahvu

H. Č.

21.11.2017

Poput brojnih građana BiH i oni s kojima smo razgovarali u Gradačcu očekuju da će ratnom zločincu Ratku Mladiću sutra biti izrečena najstrožija kazna. Naš novinar Hasan Čalić bio je na ulicama Gradačca.

Jasmin Džinić

Najmanje što očekujemo od zločinca, pod čijim šinjelom je počinjen genocid u više općina, pobijeni nedužni ljudi... je doživotna robija. I to je malo. Došla je pravda za naplatu kasapinu i to je ono što očekuje sav normalan svijet.


Rašida Ibranović

Za zločinca kakav je Mladić i da ima dva života, doživotni zatvor je malo. On je kriv i za Srebrenicu, Prijedor, Sarajevo, Tuzlu. I našem Gradačacu je bio namijenio nestanak, pa nam je slao “lune” i “oklopne vozove”. Htio je na Kuli Zmaja od Bosne piti kahvu, ali mu to nisu dali branioci sjeverne kapije Bosne i Hercegovine. Pravda je ono što čekamo više od 20. godina.


Osman Muminović Mrki

-Sa 23. godine sam otišao braniti svoju državu, svoj narod, jer je zločinac Mladić htio oružjem bivše JNA  pokoriti i pobiti sve što nije srpsko. Za težinu njegovih zločina zna se i u Hagu, a najbolje osjete porodice kojima je pobio sve, ubio nadu, uništio djetinstvo, mladost i život.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.