BIH

Reis Kavazović pozvao sve političke strukture u Rogatici da utvrde uzroke napada na povratnike

Al. B.

21.11.2017

Reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović, koji je danas boravio u posjeti Foči, Ustikolini, Čajniču i Goraždu, u popodnevnim satima se susreo i sa porodicama Pavica u Kukavicama i Herceglija u Bjelogorcima kod Rogatice.

Dvije povratničke porodice u posljednjih desetak dana našle su se na meti napada. Herceglijama su komšije otrovale tri krave, a Erminu Pavici u nedjelju je, ispred kuće, zapaljen automobil.

Reis Kavazović mu je obećao pomoć u nabavci novog automobila, kako bi mogao putovati na posao.

On je istakao kako su povratnici, i bez ovakvih napada, najugroženija populacija u državi.

- Mi treba da im pomognemo, da budemo uz njih, da ih materijalno pomognemo, a ja se nadam da će vlasti ozbiljno shvatiti ove poruke. Jer ovo su poruke ovim ljudima da nisu dobro došli, a u BiH moramo praviti takvo okruženje gdje će svi ljudi biti dobro došli i gdje će moći, tamo gdje žele, živjeti u miru i sigurnosti. Zabrinjava što je ovo drugi slučaj na području Općine Rogatica i mislim da vlasti i sve političke strukture u Općini Rogatica ne bi trebale sjediti, nego ustati na noge i vidjeti šta je problem, gdje su uzroci svemu ovome – kazao je Kavazović.

Ermin Pavica radi u Goraždu i razmišljao je da iznajmi stan bliže preduzeću, ali nakon napada o tome više ne razmišlja.

– Ovo je u meni probudilo inat i dalo mi snagu, tako da ne postoji više niti jedan posto da ću odseliti odavde. Ovo je moj grad onoliko koliko i ostalih građana, nismo konfliktna porodica i ne pravimo nikakve probleme – kazao nam je Pavica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.