BIH

Premijer Bego Gutić licemjerno napada kadrove SBB-a jer se pokušava dodvoriti svom predsjedniku Bakiru Izetbegoviću

Press SBB KO TK

27.11.2017

Nakon saopćenja KO SBB TK u kojem su premijer Bego Gutić (SDA) i ministar Zoran Jovanović (SBiH) pozvani da osiguraju reprezentativnost Sindikata doktora medicine i stomatologije pomenuti dvojac je optužbama na račun SBB-a pokušao da prebaci odgovornost, te klasičnim spinovanjem SBB optuži za svoje poteze.

Ko donosi Odluke i ko ih poništava, odnosno u čijoj je to nadležnosti, pokazuju dva dokumenta čiji su potpisnici prvo izdali Rješenje o reprezentativnosti, a zatim ga poništili (prilog saopćenju). Sva dalja rasprava o poznavanju prava i zakona je bespredmetna.

Također, stanje u zdravstvenom sektoru u TK je bolje od drugih sektora upravo zahvaljujući kadrovima SBB-a jer da smo slijedili politiku premijera Bege Gutića vjerovatno bi u zdravstvenom sektoru TK bio pokrenut svojevrstan ˝stečajni postupak˝.

Premijer Bego Gutić potpuno licemjerno napada kadrove SBB-a čime se pokušava dodvoriti svom predsjedniku Bakiru Izetbegoviću od kojeg traži zaštitu u unutarstranačkim sukobima koje vodi sa predsjednikom Kantonalnog odbora SDA Mirsadom Kukićem. U tom licemjernom nastupu prijedlog za poskupljenje ˝markica˝ spočitava kadrovima SBB-a iako je predlagač Upravni odbor ZZO kojeg vodi i kojim upravlja SDA. Podsjećamo da pljačka socijalnih kategorija putem markica postoji već 8 godina, a SBB insistira na njihovom ukidanju.

SBB se brine i za status i prava socijalnih kategorija i u tom kontekstu ne pričamo prazne priče nego predlažemo rješenja od kojih će socijalne kategorije imati koristi, a kakav je odnos ostalih političkih subjekata prema tim kategorijama biće jasno na sjednici Skupštine TK kada se bude izjašnjavalo o prijedlogu SBB-a za ukidanje ˝markica˝ socijalnim kategorijama stanovništva.

SBB osuđuje tendenciozan i neistinit istup premijera TK Bege Gutića, te pozivamo KO SDA TK da preispita ponašanje ˝svog˝ kadra Bege Gutića te da se izjasni o navedenim istupima – stoji u saopćenju Press centar KO SBB TK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.