BIH

"Avazova" patrola jutros na ulicama glavnog grada BiH: Pogledajte kako je očišćena glavna saobraćajnica u Sarajevu

Piše: A. SOKOLOVIĆ

3.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

Decembarski snijeg koji od sinoć pada u prijestolnici Bosne i Hercegovine najveći je koji je pao u ovoj zimskoj sezoni. Prema informacijama meteorologa trenutno ga ima skoro 20 centimetara u samom centru grada, a nešto više na padinskim naseljima.

Ljubitelji skijanja svakako su došli na svoje, pa će danas skijaši i sankaši sigurno krenuti put jedno od sniježnih ljepotica oko Sarajeva.

Vožnja kroz grad

Jutros se novinar "Avaza" provozao glavnom sarajevskom ulicom i napravio video od 110 sekundi i pogledajte kako izgleda vožnja ulicom Sarajeva u snježnim uvjetima i koliko je očišćena glavna saobraćajnica. 

U prilogu je i fotogalerija sa desetak fotografija u vrijeme dok se glavni grad BiH još uvijek budi. 

Slična situacija je i u ostalim dijelovima Bosne, dok se u Hercegovini danas očekuje kiša. 

Zbog novih sniježnih padavina, jutros se saobraća otežano u sjeverozapadnim, centralnim i istočnim predjelima BiH. 

Vozačima se savjetuje oprezna vožnja, a izdvajamo putne pravce: Ključ-Bosanski Petrovac- Bihać, Livno- Šujica- Kupres, Bugojno-Novi Travnik, Donji Vakuf- Travnik Sarajevo-Rogatica, Sarajevo-Foča, Tarčin-Konjic, Sarajevo-Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Livno- Tomislavgrad-Posušje.

Naravno, svi koji kreću na put trebaju voditi računa o uvjetima na kolovozu. Uz maksimalno opreznu vožnju savjetujemo i posjedovanje zimske opreme, dok za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučujemo upotrebu lanaca. 

Vrijeme danas 

I za kraj, ono najvažnije, vrijeme danas u Bosni i Hercegovini.  Preovladat će oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini i snijegom u Bosni. Visini novog sniježnog pokrivača u istočnim i dijelovima centralne Bosne od 2 do 10, na planinama do 20, a u ostatku Bosne ispod 2 centimetra.

Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima, u većini područja, padavine postepeno slabe i prestaju. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. 

Dnevne temperature od -3 do 3, na jugu od 3 do 8 stepeni. 

U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom. Temperatura zraka između -3 i -1 stepen. 


Video i fotogalerija: A. SOKOLOVIĆ/Avaz.ba

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.