BIH

Stižu novi minusi i snježne padavine

Avaz.ba

4.12.2017

U Bosni i Hercegovini do kraja radne sedmice preovladavat će stabilno i djelimično sunčano vrijeme, navedeno je u dugoročnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U jutarnjim satima u Bosni postojat će uslovi za maglu ili nisku oblačnost. Jutarnje temperature zraka kretat će se između -6  i 1 stepena u Bosni, a u Hercegovini do 6 stepeni. Na planinama minimalne temperature spuštat će se i do -12 stepeni.

Maksimalne temperature zraka tokom sedmice bit će u laganom porastu i kretat će se do 8  u Bosni i 12 stepeni u Hercegovini.

U subotu (9.12.), prema sinoptičkim kartama, frontalni poremećaj uslovit će pad temperature zraka i nove snježne padavine. Veće količine snijega očekuju se u zapadnoj i centralnoj Bosni.

Za period od 11. do 18. decembra prognozira se nestabilno vrijeme sa snijegom na planinama i kišom na nižim nadmorskim visinama. Krajem prognoziranog perioda očekuje se snijeg u većem dijelu zemlje. Maksimalne temperature zraka kretat će se između 10 i 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.