BIH

Plenković u Mostaru: Želimo čuti kakva je atmosfera nakon presude

Plenković i Čović ispred spomenika poginulim hrvatskim braniocima na trgu Rondo

M. Sm.

4.12.2017

Hrvatska je uz BiH, uz Hrvate u BiH i učinit ćemo sve da Hrvati ovdje dugoročno budu ravnopravan narod, da se poštuje ta jednakopravnost između tri naroda i na tom tragu su naše bilateralne aktivnosti, to ste vidjeli i tokom ove godine i, naravno, naše aktivnosti na međunarodnom planu, izjavio je hrvatski premijer Andrej Plenković koji je večeras doputovao u Mostar.

Plenković je s predsjedavajućim Predsjedništva BiH, predsjednikom HDZ-a BiH i HNS-a BiH, Draganom Čovićem položio vijence ispred spomenika poginulim hrvatskim braniocima na trgu Rondo.

Plenković i Čović: Položili vijence

- Prije svega, želimo čuti kakva je atmosfera nakon ove presude, kakvo je raspoloženje u braniteljskim udrugama i u političkom vođstvu, a budući da smo tek došli, imat ćemo cjelovitiji uvid u to sutra nakon sastanaka nakon čega ćemo dati dodatne izjave - kratko je rekao Plenković.

Uz riječi zahvale Plenkoviću što je odvojio vrijeme za posjetu, Čović je, također, kratko kazao da će večeras i sutra uz presudu Haškog tribunala govoriti i o mnogim drugim pitanjima koji se tiču pozicije hrvatskog naroda u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.