BIH

Trojka iz BiH prvo sa Vučićem pa sa Brnabić

Avaz.ba

6.12.2017

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas će, ispred Palate Srbije, prirediti svečani doček za članove Predsjedništva BiH, koji borave u posjeti Srbiji.

Nakon razgovora Vučića sa članovima tročlanog Predsjedništva BiH - predsjedavajućim Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem - najavljeno je obraćanje medijima. 

Vučić je za članove Predsjedništva BiH, koji su u Beograd doputovali u utorak, isto večer priredio radnu večeru, tokom koje je razgovarano o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i infrastrukturnim projektima.

- Sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH tokom radne večere razgovaramo o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i infrastrukturnim projektima - objavio je predsjednik Srbije na svom Twitter nalogu.

Čović, Izetbegović i Ivanić će u Beogradu, također, razgovarati s premijerkom Srbije Anom Brnabić. Kako je saopćeno iz Vlade Srbije, oni će razgovarati o načinima za unapređenje bilateralnih odnosa dvaju zemalja, jačanju ekonomske saradnje i evropskim integracijama.  

Pored toga, članovi Predsjedništva BiH položit će vijence na Spomenik neznanom junaku na Avali. U njihovoj pratnji, kako je najavljeno, bit će ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Ivanić, Izetbegović i Čović će zvaničnu posjetu Srbiji završiti sastankom sa predsjednicom parlamenta Majom Gojković, u popodnevnim satima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.