BIH

Ombudsmeni za ljudska prava BiH otvorili predmet protiv Dženana Selimbegovića zbog vrijeđanja novinarki

Piše: Al. Ti.

6.12.2017

Ponašanje zamjenika glavnog sekretara Predsjedništva BiH Dženana Selimbegovića, koji je prije nekoliko dana šovinistički izvrijeđao novinarke BHT-a Sanelu Prašović-Gadžo i Arijanu Saračević-Helač, sada je predmet i u Instituciji ombudsmena za ljudska prava za BiH. 

Ova informacija je potvrđena za Avaz.ba iz ove institucije.

- U vezi sa Vašim upitom, možemo Vam potvrditi da je Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH otvorila predmet u vezi sa ponašanjem zamjenika glavnog sekretara Predsjedništva BiH Dženana Selimbegovića, te da se isti nalazi u redovnoj proceduri - stoji u odgovoru.

U Pravilniku o disciplinskoj odgovornosti državnih službenika u institucijama BiH navodi se da državni službenici za neprimjereno ponašanje prema građanima (vrijeđanje) mogu biti kažnjeni pismenom opomenom, ukorom, smanjenjem plaće, degradiranjem na niže radno mjesto ili otkazom.

Podsjećamo, Dženan Selimbegović, zamjenik generalnog sekretara Predsjedništva BiH i bivši savjetnik Bakira Izetbegovića, izazvao je ogorčenje javnosti zbog neprimjerenog govora na društvenim mrežama.

On je na Facebooku vrijeđao novinarke Sanelu Prašović-Gadžo i Arijanu Saračević-Helać, nazvavši ih "polovnjačama". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.