Stanje na putevima

Gusta magla smanjuje vidljivost i otežava saobraćaj

Avaz.ba
07.12.2017 07:10
A
A
A

Gusta magla jutros smanjuje vidljivost na širem području: Sarajeva, Viteza, Kiseljaka, Jablanice, Konjica, Kupresa, Bosanskog Grahova i Žepča. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na putevima koji prolaze kroz usjeke i preko planinskih prijevoja, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo - Pale (dionici Ljubogošta - Pale) i dalje je obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko - Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-460 Brčko - Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka - Crna Rijeka na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka - Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac - Drinjača, gdje je također izmijenjen režim saobraćaja.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.