Društvo novinara BiH osudilo ponašanje uposlenika Predsjedništva BiH

Avaz.ba
07.12.2017 12:58
A
A
A

Društvo novinara Bosne i Hercegovine oštro je osudilo ponašanje, kao i diskriminatorski i krajnje uvredljiv odnos uposlenika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dženana Selimbegovića prema novinarkama Saneli Prašović - Gadžo i Arijani Saračević - Helać.

Pozivali su Predsjedništvo Bosne i Hercegovine da ispita da li je došlo do kršenja Zakona o zabrani diskriminacije i Zakona o ravnopravnosti spolova, s obzirom na to da je Selimbegović uposlenik te institucije.

Ističu da je neophodno preduzeti adekvatne mjere protiv autora objave, s obzirom na to da javnost očekuje ne samo informaciju zbog čega već i osudu neprihvatljivog društvenog ponašanja jednog službenika državne javne uprave.

- Službenik Predsjedništva BiH je na društvenoj mreži - javnom prostoru, o novinarkama i ženama, Arijani Saračević-Helać i Saneli Prašović-Gadžo upotrijebio neciviliziran rječnik i time - ponašanje. Društvo novinara BiH poziva sve predstavnike svih nivoa vlasti da osude ovakva ponašanje službenika prema novinarima i novinarkama - saopćeno je iz te organizacije.