BIH

Luka i Krušev Do ponovo zameteni

S. Sm.

9.12.2017

Nove snježne padavine i gusta magla izazvale su nevolje u odvijanju saobraćaja na području srebreničke općine. Samo što su prije nekoliko dana svi lokalni putevi očišćeni, snijeg je zameo sve planinske putne pravce.

Jedino je prohodan regionalni put Srebrenica – Zeleni Jadar - Skelani, ali je na prijevoju Kragljivoda otežan saobraćaj na ovoj relaciji. Neprohodni su putni pravcu Srebrenica - Sućeska, Kragljivoda - Tokoljaci, Osmače - Poznanovići, Sase - Dimnići, Podravanje - Luka.

Iz Luke i Kruševog Dola javljaju da su ova dva sela ponovo zametena. Stari snježni pokrivač od 50, jučer je povećan za još 30 centimetara, a da su smetovi na nekoliko mjesta u potpunosti zatvorili saobraćajnicu prema Srebrenici i Žepi, tako da su ova dva sela sa oko 150 povratnika odsječena od svijeta.

 Mokar i težak snijeg u planinskim predjelima oštetio je voćnjake, malinjake, šume i na desetine plastenika. Iz Civilne zaštite obavještavaju da, osim neprohodnosti lokalnih puteva, nema ugroženog stanovništva. Snabdjevenost električnom energijom i gradskim vodovodom za sada je uredno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.