BIH

Građani spriječili izgradnju parking prostora na ulici u Srebrenici

S. Sm.

11.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Više od 20 domaćinstava srebreničke ulice Hrid danas su obustavili izgradnju parkirališta pored motela „Alić“. Projektom rekonstrukcije obnove glavne gradske saobraćajnice u Srebrenici, pored navedenog motela, planirana je izgradnja parkirališta na početku ulice u naselje Hrid.  

- Ovim besmislenim i nepotrebnim parkiralištem ne bi se mogao odvijati saobraćaj u ulici, gdje živi više od 20 domaćinstava. Nastavkom izgradnje kolektora kroz ovo naselje, ulicu bi koristilo još tridesetak domaćinstava. Stoga, zbog nečijih ličnih želja nećemo dozvoliti gradnju parkirališta i obustavljanje saobraćaja u ovoj ulici - kategorični su mještani Hrida. 

Oni su danas na lice mjesta izveli općinsku komunalnu inspekciju, koja nema ovlasti da obustavi radove, dok nadležni u Općini Srebrenica, odgovornost prebacuju na projektantsku kuću u Banjoj Luci. Na današnjoj sjednici Kolegija Skupštine općine (SO) Srebrenica bitće razmatran i ovaj slučaj, koji će najvjerovatnije biti riješen na narednoj sjednici SO.

Za to vrijeme izvođač radova „Zvornikputevi“ obustavio je rad do konačnog rješena ovog slučaja, ali su iza sebe ostavili razrovljen početak ulice Hrid.    



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.