BIH

"Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja 2017."

nezavisne.com

nezavisne.com

11.12.2017

U Banjoj Luci, u organizaciji "Nezavisnih novina", počela je tradicionalna manifestacija "Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja 2017." na kojoj se po 15. put bira "Ličnost godine".

18.29 Najbolji ministar u FBiH – Zora Dujmović

Najbolji ministar u Federaciji Bosne i Hercegovine, je Zora Dujmović, ministar kulture i sporta, a nagradu joj je uručila Vesna Iliktarević, urednica politike u "Nezavisnim novinama".

18.20 Prisutne je pozdravila Sandra Gojković Arbutina, glavna i odgovorna urednica "Nezavisnih novina".

"Od prošle godine manifestacija nosi naziv "Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja", u čast i sjećanje na njenog idejnog tvorca i osnivača "Nezavisnih novina" Željka Kopanju, a koji je preminuo 8. avgusta 2016. od posljedica srčanog udara. 

- Mi koji smo s njim godinama radili, ali i svi koji su ga poznavali, dobro su sjećaju da do posljednjeg dana nije prestajao da poziva na dijalog i koliko je živio ideju pomirenja i suživota. Zato želimo da i dalje, kao medij, prepoznamo i adekvatno nagradimo one koji su razmišljali slično, pokušali da mjenjaju stvari na bolje, dajući prednost ovim vrijednostima, i u tome bili uspješni - rekla je Sandra Gojković - Arbutina, glavni i odgovorni urednik "Nezavisnih novina".

Također, birao se i novinar godine, a dobitnika prestižne novinarske nagrade "Nikola Guzijan", te privrednika godine. Dodijelit će se i nagrada za podvig godine, koja je u čast majci hrabrost nazvana "Jelena Trikić".  

Ova manifestacija je kruna zalaganja i njegovanja osnovnih ljudskih vrijednosti: poštovanja slobode misli i govora, odgovornosti prema sebi i drugima, zalaganja za mir i dijalog i spremnosti da se uhvatimo u koštac sa svim nedaćama kako bi stvorili bolji svijet oko sebe, navode nezavisne.com.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.