BIH

Godišnjica smrti dječaka Mahira: Zbog naše djece budimo bolji ljudi i bolji roditelji

Avaz.ba

14.12.2017

Na današnji dan prije dvije godine dječak Mahir Rakovac počinio je samoubistvo, skočivši sa osmog sprata zgrade u kojoj je stanovao. 

Taj tragični događaj postao je prvorazredna tema u svim bh. medijima, ali i regionu.

Tim povodom, Vernes Ćosić, vijećnik u Općinskom vijeću Novi Grad, je na svom Facebook profilu napisao status posvećen ovom dječaku koji prenosimo u cijelosti:

- Na današnji dan ubio se naš Mahir. Kad se sjetim NAŠEG Mahira uvijek pomislim na njegove neostvarene snove, želje, maštanja, neproživljene sretne trenutke koje nosi život itd..... mi smo grad koji više ne postoji, jer smo se svih ovih godine izjasnili koliko nam djeca znače..., sjetite se Denisa, Smaje, Saliha, Dženana jer su to naša djeca. Ovaj sistem ne štiti svoju djecu. Tragična sudbina Mahira, Alise i Dubravka, kao i tragična sudbina porodice Memić, porodice Mrnjavac postavlja mi mnoga pitanja. Jesam li dobar roditelj? Mogu li biti bolji? Kako zaštititi svoje dijete od nepravde i opasnosti koja vreba na svakom koraku? Kako ga naučiti da se poštenje, rad i trud isplati? Kako ne strahovati za njegovu budućnost? Kako odgojiti djete u društvu u kojem PRAVDA ne postoji i gdje je borba za ISTINU borba sa vjetrenjačama? Zato zbog naše djece budimo bolji ljudi, bolji roditelji, bolje komšije, brinimo se o svoj djeci kao da su naša...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.