BIH

Lažno se predstavljajući kao ugledni ljekar, lopov vara građane i uzima im novac

Dr. Naser: Slučaj prijavljen policiji

Piše: S. M.

14.12.2017

Vlasnik poliklnike „Dr. Nabil“ i profesor Medicinskog fakulteta u Sarajevu te nekadašnji zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Nabil Naser već mjesecima izložen neprijatnim situcijama budući da se njegovo ime zloupotrebljava. 

Kako je, naime, kazao za „Avaz“, gradom kruži prevarant, koji se predstavlja kao on i traži novac.

- Obično zaustavlja starije žene. Predstavi im se kao da sam ja ili moj brat, ponudi im humanitarni paket za koji navodi da je vrijedan oko 1.000 maraka i zauzvrat traži 50 KM. Kada mu gospođe daju novac, kaže da ide po paket u kombi koji je u blizini, a zatim nestane. Nakon toga te žene shvate da su prevarene. Mnoge su me zvale i obavijestile da su dale pare, tvrdeći da su prevarene – rekao je Naser.  

Sve je, kaže, blagovremeno prijavio Federalnoj upravi policije (FUP). Inspektori su dolazili, davao je izjavu, a kao svjedoci izjave su dale i neke od prevarenih žena.

- Prevarant se u zadnje vrijeme aktivirao i nastavljena je drama. Prije dva dana javile su mi se tri žrtve, jedna je prevarena na ilidžanskom terminalu, druga na Alipašinom Polju, a treća na Dobrinji. Prevarant se opet predstavio kao da sam ja ili moj brat, uzeo im je novac, obećao „vrijedni paket“ i nestao – rekao je Naser.

Žrtve prevaranta su kazale da su povjerovale lopovu jer liči na dr. Nabila, kojemu su bile pacijnetice ili ga znaju iz Skupštine KS dok je bio poslanik.

- Pošto se problem nastavlja, ponovo sam se obratio policiji. Međutim, oni su mi kazali da je mnogo takvih i sličnih prevara te da se ne mogu baviti svakom pojedinačno. Zato sam na ovaj način odlučio obavijestiti građane i zamoliti ih da ne nasjedaju na prevare lopova i da, ukoliko im se neko predstavi kao dr. Nabil ili njegov brat, o tome odmah obavijeste policiju – kazao je Naser.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.