BIH

Mihajloviću u Tužilaštvu dozvoljen uvid u dokaze?!

Mihajlović: Pojedinci ga žele spasiti

M. Aš.

15.12.2017

Božo Mihajlović, suspendirani državni tužilac osumnjičen za nestanak oko 300.000 maraka u aferi „Nestali novac“, boravio je jučer u Tužilaštvu BiH, ali nije dao iskaz u svojstvu osumnjičenoga, saznaje „Dnevni avaz“.  

On je prije 15 dana, također, bio u Tužilaštvu, kada je započeo s davanjem iskaza u svojstvu osumnjičenika za krivično djelo nesavjesnog rada u službi. Tužilac Emir Neradin najprije je najavio pa odgodio ispitivanje Mihajlovića, ali je teško kompromitirani tužilac jučer, iako se to pokušalo sakriti, u prisustvu advokata Vlade Adamovića posjetio ovu pravosudnu instituciju, u kojoj se zadržao skoro dva sata.

Naši izvori tvrde da je postupajući tužilac Neradin jučer Mihajloviću dozvolio čak i uvid u sve dokaze iz istrage, što je skandalozna i do sada nepoznata praksa kada su u pitanju istražni predmeti.

Ovo je, tvrde naši izvori, još jedan od dokaza da pojedinci iz Tužilaštva na sve načine žele amnestirati Mihajlovića u istrazi o nestanku novca. Da je to tako, govori i činjenica da se tužiocu dozvoljava uvid u dokaze kako bi onda dao izjavu na osnovu onoga što mu se stavlja na teret.

Pojedinci iz Tužilaštva pokušali su najprije nestanak skoro 300.000 KM iz 11 tužilačkih predmeta koje je vodio Mihajlović, prebaciti na leđa onkološke pacijentice Sadine Beridan-Zuhrić, koja je bila Božina daktilografkinja, ali se sud proglasio nenadležnim za nju.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.