BIH

Almasa Planjac skratila dugo njegovanu kosu kako bi usrećila jednu djevojčicu oboljelu od raka

( Benjamin Panjeta)

Piše: M. ČAUŠEVIĆ

15.12.2017

"Moja kosa - tvoja kosa", šišanje u znak podrške djeci koja se liječe od raka i darivanje kose za izradu perika koje će koristiti oboljeni, već neko vrijeme ima veliki odaziv u Bosni i Hercegovini.

Almasa Planjac jedna je od građanki koje su mjesecima njegovale svoju kosu kako bi je u što boljem stanju prepustile onima kojima je ona više potrebna.

Kako je za portal Avaz.ba kazala, ova djevojka je od prvog saznanja za akciju darivanja odlučila da će jednog dana usrećiti jednu od djevojčica i od tada se trudila da svoju kosu čuva najbolje što može kako bi se od nje napravila lijepa perika za nekog ko je obolio od raka. Danas se zaputila u frizerski salon "Fashion" kako bi ispunila svoju želju. 

- Za akciju doniranja kose ženama oboljelim od raka sam čula prije dvije godine, kada se održavala u Srbiji i istog momenta sam poželjela da dam svoj doprinos.

Tada je moja kosa bila stepenasta pa sam odlučila da je pustim da raste kako bi se izravnala, ali i da se takva akcija pojavi i u našoj zemlji - priča Almasa i dodaje kako aktivno prati sve novosti vezane za ovu temu.

- Nažalost, kod nas i nije tako veliki odziv kada je u pitanju ovakva vrsta pomoći drugima. Kada mi neko kaže da imam lijepu kosu, ispričam im da je čuvam i njegujem kako bih je darovala onima kojima će pomoći, ljudi pohvale tu misiju, ali ne ulaze u nju - iskrena je Planjac, koja smatra da bi mnogo djevojaka i žena koje imaju neofarbanu kosu dužine 30 centimetara moglo da se uključi u akciju "Moja kosa, tvoja kosa".

Almasa kaže kako je presretna učinjenim djelom i kako se nada da joj ovo nije posljednje šišanje u ovakve svrhe.

- Nakon šišanja se osjećam fenomenalno i drago mi je što ću vratiti osmijeh na lice jednoj slatkoj djevojčici. Kosa će narasti, a narušeno zdravlje se uz veliku borbu vraća veoma teško - kazala je ova dobrodušna Tešanjka.


( Benjamin Panjeta)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.