BIH

Rudari iz Sasa donirali lim za pokrivanje škole u Skelanima

Istovar doniranog lima

Piše: S. Sm.

15.12.2017

Nakon što je početkom ove sedmice vjetar otkrio 60 kvadrata krova Osnovne škole „Kosta Todorović“ iz Skelana kod Srebrenice, rudari Rudnika olova i cinka Sase, koji djeluje u sastavu kompanije „Gros“ iz Bosanske Gradiške, izdvojili su sredstva za sanaciju štete na tamošnjoj školskoj zgradi. 

- Iznenadili smo se kada je jučer pred našu školu stiglo vozilo s limom. Radnici su istovarili lim i rekli da je to skromna pomoć Rudnika olova i cinka Sase. Odmah smo angažirali radnike da se prije padavina sanira oštećeni krov - pojasnila nam je Sanja Močević, direktorica OŠ u Sekalnima.

Kaže da vjetar na ovoj školi često nanosi štetu na krovu te će od Općine Srebrenica i UNDP-a tražiti sredstva da se zamijeni kompletna krovna konstrukcija ove zgrade. To bi trebalo biti urađeno narednog ljetnog raspusta.

Ovo nije jedina humanitarna akcija srebreničkih rudara Rudnika olova i cinka. Pomažu razna sportska i druga društva, socijalno ugroženim osiguravaju sredstva za saniranje njihovih stambenih objekata, učestvuju u obnovi infrastrukture i drugih projekata u ovoj općini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.