BIH

Predstavljen mostarski novogodišnji program: Odlična muzika, brojni sadržaji i iznenađenja u najluđoj noći

Organizatori dočeka su Grad i „Forum Mostar 2024“

Piše: M. H.

16.12.2017

U organizaciji Grada Mostara i „Foruma Mostar 2024“, koji okuplja najveći broj mostarskih umjetnika i aktivista iz oblasti kulture, u gradu na Neretvi će, u sklopu „FEstivala NOve Mostarske Energije“, biti upriličen doček Nove godine na otvorenom te niz drugih sadržaja za sve generacije.  

U najluđoj noći Mostarce i Mostarke će na Šetalištu zabavljati najkvalitetniji i najpoznatiji mostarski bendovi i muzičari, između ostalih, „Zoster“, „Mostar Sevdah Reunion“, „Mostar Rock School Blues Bend“ te „Sinergija“, a muzički program bit će upriličen i dan ranije.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici, osim programa festivala, predstavljen je i plakat manifestacije čiji je autor višestruko nagrađivani mostarski akademski kipar Dalibor Nikolić.

- Drago mi je da je ovo neka mostarska Nova godina i da su tu najbolji. ''Zoster'' će nakon svoja četiri albuma imati priliku da napravi presjek i u sat i po odsvira svoje najbolje pjesme. Obećavamo dobru zabavu i nadamo se velikom odzivu - kazao je Atilla Aksoj, član benda „Zoster“.

Dragi Šestić iz „Mostar Sevdah Reuniona“ je za novogodišnju noć najavio i dva iznenađenja, ističući da samo loše vrijeme može malo poremetiti dobru zabavu koju pripremaju.

Osim svirke, festival će ponuditi i brojne druge sadržaje. Tako će već od ovog ponedjeljka na Šetalištu biti upriličen tradicionalni zimski bazar na kojem će proizvode iz kućne radinosti izlagati brojni mostarski kreativci.

- Tu je i ''Dječija nova godina'', koja će biti održana 31. decembra. Također, od 27. do 29. decembra imat ćemo program za djecu u „Školaonici“, gdje će se održavati brojne radionice - naveo je književnik Mirko Božić.

Koncert na dar  

- Na Šetalištu će biti postavljen niz kućica u saradnji s Udruženjem „Advent“, a jedna će biti posvećena Gradu Mostaru i sadržajima vezanim za kandidaturu za svjetsku prijestonicu kulture. Na kraju 5. januara 2018. godine kompozitor Đuzepe Terca (Giuseppe Terza) daruje našem gradu koncert koji će biti održan u saradnji s glazbenicima iz Mostara, Sarajeva i Osijeka - ističe Božić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.