BIH

"Panorama" donosi ekskluzivni intervju s Edom Maajkom, porodičnu priču Predraga Pašića Paje i Dunje Tatomirović, razgovor s Dubravkom Ivanišem...

Avaz.ba

16.12.2017

U printanom izdanju "Dnevnog avaza" od nedjelje, 17. decembra, prilog "Panorama" donosi niz ekskluzivnih i zanimljivih sadržaja.

U ekskluzivnom intervjuu za "Dnevni avaz" Edin Osmić, alijas Edo Maajka, govorio je o novim pjesmama, adresama koje je promijenio, porodici, saradnjama s bh. i regionalnim muzičarima, ali se osvrnuo i na trenutnu društvenu situaciju, kako u državi tako i u svijetu.

- Imam veoma malo predrasuda. Već odavno sam izbacio generaliziranje, potvrdio sam mnogo puta svoju teoriju da je broj idiota i dobre ekipe podjednak svugdje. Svi imaju nekoga ko mu je kriv za sva sr... u državi i, ako si imalo objektivan, izdajica si svugdje - kazao je Edo Maajka.

Legendarni fudbaler FK Sarajevo Predrag Pašić Paja i njegova kćerka Dunja Tatomirović u zajedničkom intervjuu prisjetili su se starijih dana, kako otac prihvata posao blogerke i DJ-a te su govorili o modernim tehnologijama koje im omogućavaju svakodnevnu komunikaciju s obzirom na to da Dunja živi u Finskoj, ali i o tome kakav je Pašić kao dedo.

- Sada vidim da ništa u životu nije nemoguće. Nikad ne trebate odustati od neke ideje samo zato što postoji mogućnost da ne uspijete. Tati je uvijek bilo teško gledati me kako skačem sa jedne profesije na drugu, ne pronalazeći ništa što me u potpunosti ispunjava. Sigurna sam da mu je bilo veoma drago kada me je vidio na sceni toliko sretnu i da je bio ponosan - govori Tatomirović.

U "Panorami" možete pročitati i razgovor s Dubravkom Ivanišem, pjevačem zagrebačke pop-rok grupe "Pips, Chips & Videoclips". Ivaniš je govorio o sarajevskoj publici, šta grupa trenutno radi i planira...

- Od muzike žive vozači kombija, organizatori, menadžeri, rasvjete, razglasi, politički skupovi, eventi, DJ-evi, iTunesi, deezeri i kompletna svita raznih ličnosti koji ne znaju za C-dur. Drugo je pitanje može li se živjeti od svojih autorskih pjesama. Može - ističe Ivaniš.

Naslovnu stranicu našeg priloga krasi lijepa Australka Margot Robi (Robbie), koja se našla na listi nominiranih za Zlatni globus 2018. u kategoriji za najbolju glumicu u komediji ili mjuziklu. Zanimljivo je da je zanosna glumica odbila ponudu Hjua Hefnera (Hugh Hefner) da se slika za "Playboy".

Donosimo vam i razgovor s glumicom Olgom Odanović, koja je tokom karijere ubrala više nagrada za svoje uloge, a publici u našoj državi je najpoznatija po ulozi Kengurove majke Rade u filmu "Kad porastem, biću Kengur", za koji se proteklih dana špekuliralo da će dobiti nastavak.

Vlatko Stefanovski, legendarni gitarista i jedan od najpoznatijih muzičara s ovih prostora, promovirao je u Banskom dvoru u Banjoj Luci novi solistički album "Maternji jezik", a tom prilikom je za "Avaz" govorio o muzici, tišini i fotografiji koja se nalazi na omotu albuma...

Čitajte još:

- Šta je Indigo pitao Kontru

- Ko su poznate ličnosti koje nisu na društvenim mrežama

- Pliš se vraća na velika vrata

- Pučani na kraljevskom dvoru

- Šafran od svakog jela učini specijalitet


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.